Kittilän kunnanhallituksen kokouksen 10.9.2024 päätöstiedote

Kuva
Kittilän ahmakuosi ja teksti Kittilän kunnanhallituksen päätökset

Tiedote 13.9.2024

               
Kittilän kunnanhallitus päätti:

  • esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy kunnan hyvinvointi- ja turvallisuussuunnitelman vuosille 2024-2029 kokouksessa esitetyillä täydennyksillä ja muutoksilla.
  • esittää kunnanvaltuustolle, että Kittilän kunta myöntää kunnan takauksen Kaukosen Vesihuolto-Osuuskunnan lainalle enimmäismäärällä 25 000 euroa, ja että kunnanvaltuusto myöntää Kinisjärvi-Vuoman kyläyhdistykselle hankeaikaisen lainan määrältään 120.200 euroa 0,1%:n vuotuisella korolla Kinisjärvi-Vuoman kylätalon maalämpöhankkeen toteuttamiseksi.
  • merkitä tiedoksi talousarvion toteuman ajalta 1.1.-30.6.2024 ja saattaa sen edelleen tiedoksi kunnanvaltuustolle.
  • hyväksyä Kittilän kunnan ja Suomen valtion edustajanaan Senaatti-kiinteistöt välisen päivitetyn maankäyttösopimuksen, koskien Yläkittilän asemakaava-alueeseen kuuluvaa Senaatti Kiinteistöjen hallinnoimaa aluetta Suomen valtion omistamasta kiinteistöstä.
  • lausunnostaan Firefox Gold Oy:n malminetsintäluvan jatkoaikahakemuksesta, Mustajärvi, ML2017:0045.
  • että Kittilän kunta/Revontuli-Opisto maksaa tuntiopettajille matkakorvausta seuraavat kaksi lukuvuotta entisen virkaehtosopimuksen mukaisesti eli niin, että asunnon tai toimipaikan ja työpaikan välisestä kilometrikorvauksesta vähennetään 6 km/suunta (omavastuuosuus). Kittilän kunta ottaa tarvittaessa lukuvuosina 2026-2027 ja 2027-2028 käyttöön asteittaisen siirtymisen uuden virkaehtosopimuksen mukaiseen kilometrikorvausten omavastuuosuuteen.
  • valita Tunturi-Lapin ja Pellon työllisyysalueen johtajaksi Tero Hyttisen 1.10.2024 alkaen. Perusteena on, että hän on koulutuksen, työkokemuksen, työllisyydenhoidon osaamisen ja sitä ohjaavan lainsäädännön tuntemuksen sekä haastattelusta saadun kokonaisarvion perusteella virkaan sopiva.
  • palkkasihteerin toimen aukijulistamisesta mm. seuraavaa: toimen kelpoisuusehtona on alan ammatillisen tutkinto, soveltuvan korkeakoulututkinto tai alan aikaisempi opistoasteen tutkinto. 
  • nimetä Kittilän Aluelämpö Oy:n hallitukseen Varsinaiseksi jäseneksi Erkki Ylitörmäsen ja varajäseneksi Jouko Nikkisen.
  • solmia yhteistyösopimuksen FIS Alpine World Cup Levi –tapahtumasta Levi Events Oy:n kanssa vuosille 2024-2026. Yhteistyösopimuksen kustannus vuodelle 2024 on 70 000 euroa (alv 0 %). Vuosien 2025 ja 2026 osalta sopimus huomioidaan talousarviovalmistelussa.
  • tehdä hankintaoikaisuja seuraavasti: poistetaan 25.6.2024 tehty hankintapäätös kohteen 29 Työmatkaliikenne: Molkojärvi-Kittilä-Molkojärvi osalta, ja tehdään tämän kohteen osalta uusi hankintapäätös. Kunnanhallitus valitsi liikennöitsijäksi reitille 29 (Työmatkaliikenne: Molkojärvi-Kittilä-Molkojärvi) tarjousvertailun perusteella kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jättäneen Liikenne-Pasma Oy:n. Poistetaan 25.6.2024 tehty hankintapäätös koulukuljetuksen kohteen 17 Tainio-Helppi-Alakylä osalta ja tehdään tämän kohteen osalta uusi hankintapäätös. Valitaan palveluntuottajaksi reitille koulukuljetusreitille 17 (Tainio-Helppi-Alakylä) Taksi ja Tilausliikenne Anne Luusua Oy.

 

Kunnanhallitus päätti aloitteista seuraavasti:

  • Valtuustoaloite - Lompolojärven kunnostus: aloite lähetetään teknisen toimen valmisteltavaksi. Vastuuhenkilöinä ovat vesiasiantuntija ja tekninen johtaja.
     

Tarkemmat tiedot päätöksistä voi lukea kokouksen asialistasta ja myöhemmin pöytäkirjasta, jotka ovat Kittilän kunnan verkkosivuilla, sivu Pöytäkirjat ja asialistat: https://kittila.fi/kunta-ja-paatoksenteko/hallinto-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/poytakirjat-ja-esityslistat 

Tiedotteen julkaisuvaiheessa pöytäkirjaa ei ole vielä tarkastettu eikä sitä ole allekirjoitettu. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

 

Lisätiedot: 

Timo Kurula, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 595 7597, timo.kurula@kittila.fi