Kittilän kunnanhallituksen kokouksen 13.8.2024 päätöstiedote

Kuva
Kittilän ahmakuosi ja teksti Kittilän kunnanhallituksen päätökset

Tiedote 15.8.2024, Kittilän kunta

                                                                                                                                              
Kittilän kunnanhallitus päätti: 

  • esittää kunnanvaltuustolle, että kunta varaa 12 ostettavaa asuntoa sekä 2 autokatospaikkaa ja 10 autopaikkaa Asunto Oy Loukisesta Kittilän kirkonkylällä. Varausmaksu on 10 412 euroa. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että tytäryhtiön perustaminen asuntojen hallintaa ja niiden vuokraustoimintaa varten sekä lainan antaminen perustettavalle yhtiölle valmistellaan valtuuston päätettäväksi mahdollisimman pian.
  • Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle perustettavaksi Tunturi-Lapin ja Pellon työllisyysalueelle 17 asiantuntijan virkaa, joiden sijoituspaikkoina ovat Enontekiö yksi (1) virka, Kittilä kuusi (6) virkaa, Kolari viisi (5) virkaa, Muonio kolme (3) virkaa ja Pello kaksi (2) virkaa sekä työllisyysalueen johtajan ja palvelupäällikön virat, jotka sijoittuvat Kittilään.
  • julistaa välittömästi haettavaksi työllisyysalueen johtajan viran. Hakuilmoitus julkaistaan kunnan ilmoitustaululla, kuntarekryssä ja työmarkkinatorin sivuilla. Hakuaika päättyy 29.8.2024. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti nimetä kunnanhallituksen puheenjohtajiston sekä Esa Ylläsjärven haastatteluryhmään, joka päättää myös haastatteluun kutsuttavista sekä tarkemmasta haastattelujen aikataulusta.
  • sopimus koulukuljetuksen järjestämisestä kohteessa 11 (Sirkka–Taalovaara) Tilausliikenne Olli Oy:n kanssa irtisanotaan. Uusi sopimus tehdään Levin Taksikuljetuksen kanssa, joka nousi toiselle sijalle kilpailutuksen pisteytyslaskennassa havaitun virheen korjaamisen jälkeen. Kohteen 11 koulukuljetuksen hoitaa Tilausliikenne Olli Oy siihen saakka, kunnes tämän uuden kunnanhallituksen tekemän päätöksen muutoksenhakuaika on päättynyt ja uusi sopimus Levin Taksiliikenteen kanssa on astunut voimaan
  • että kunta ostaa 77 000 euron kauppahinnalla kiinteistön Pohjola.
  • hyväksyä Metsähallituksen ja Oy Levi Ski Resort Ltd:n kaavoitushakemuksen. Tekninen osasto laatii osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja ilmoittaa maankäyttö- ja rakennuslain 63 §:n mukaisesti kaavoituksen vireilletulosta sekä pyytää tarjouksen asemakaavan laatimisesta.
  • hyväksyä teknisen lautakunnan esityksen, että moottorikelkkareittisuunnitelma "Alakylä - Lohiniva (loppuosa)" asetetaan maastoliikennelain mukaisesti yleisesti nähtäville, 14 vrk ajaksi. Julkisten kuulutusten lisäksi reittisuunnitelman nähtävillä olosta tiedotetaan erikseen suunnitelman asianosaisena olevia kiinteistönomistajia sekä pyydetään lausunnot Lapin ELY-keskukselta sekä vaikutusalueen paliskunnalta.
  • hyväksyä teknisen lautakunnan esityksen Levin talvireittien kunnossapidon 2024 – 2027 hankinnasta.
  • Kittilän kunnan lausunnoista: Kotoutumislain mukaisista asetuksista työ- ja elinkeinoministeriölle ja Lapin sairaanhoitopiirin jäsenkuntalaskutuksen sekä jäsenkuntalaskutuksen oikaisun muutoksesta Lapin hyvinvointialueelle.
  • että Lapin MRL-päiville Luostolla 4 - 5.9.2024 osallistuvat Pirkko Jauhojärvi, Timo Kurula ja Pekka Rajala. 
  • nimetä Lohijokitiimin hallitukseen varsinaiseksi ehdokkaaksi Peetu Pesosen ja varajäseneksi Aki Nevalaisen.
  • työllisyysalueen työllisyysjaoston Kittilän kunnan jäsenten valinnasta seuraavasti: varsinaiseksi jäseneksi valittiin Pirjo Junttila ja varajäseneksi Sirkka Hangasvaara, varsinaiseksi jäseneksi Paula Nevalainen ja varajäseneksi Oula Vuolli, varsinaiseksi jäseneksi Mikko Lompolo ja varajäseneksi Akseli Erkkilä. Kunnanhallitus päätti myös lähettää pyynnön Tunturi-Lapin ja Pellon työllisyysalueen muille kunnille nimetä työllisyysalueen jaoston jäsenet.
  • nimetä Lapin ilmasto- ja energiastrategiahankkeen ohjausryhmään varsinaiseksi jäseneksi ympäristötarkastaja Liisa Arpiaisen.
  • että Kittilän kunta osallistuu neuvotteluun Kemijoen ja Ounasjoen kuntien välisestä sopimuksesta Isohaaran kalateiden ylläpitämisestä ja käyttökustannusten jakamisesta. Edustajiksi nimettiin kunnanjohtaja ja vesiasiantuntija Peetu Pesonen virkamiehistöstä. Kunnanhallitus nimesi luottamushenkilöstöstä edustajaksi Aki Nevalaisen.
  • Kinisjärvi-Vuoma kyläyhdistys ry:n avustushakemus lämmityskustannuksiin käsitellään vuoden 2025 talousarvion käsittelyn yhteydessä. Summa tarkentuu samassa yhteydessä, koska siihen voi vaikuttaa kyläyhdistyksen oman hankkeen menestyminen hankerahoituksesta vastaavien viranomaisten käsittelyssä. 
  • solmia yhteistyösopimuksen Levin syksyn 2024 tapahtumista Levi Events Oy:n kanssa.
  • että Kittilän kunta osallistuu Hansel Oy:n järjestämään Autot palveluineen 2025-2027 (2029) –puitejärjestelykokonaisuuteen.
  • että Kittilän kunta laatii valituksen Lapin käräjäoikeuden tuomion asiassa R 22/2102, jossa Kittilän kunta on ollut vahingonkorvausvaatimuksen osalta vastaajana, jätettäväksi määräaikaan 6.9.2024 mennessä ja valtuutti vs. hallintojohtajan valmistelemaan valituksen, jonka tekemisessä voi hyödyntää lakipalveluita.
     

Kunnanhallitus päätti aloitteista seuraavasti:

  • Valtuustoaloite - Kunnallisveroprosentin alentaminen vuodelle 2025: Kunnanhallitus esittää edelleen kunnanvaltuustolle, että valtuusto merkitsee tiedoksi kunnallisverokertymän vaikutuksen vuodelle 2025 olevan arviolta -479 000 euroa mikäli kunnallisveroprosenttia alennettaisiin 0,3 prosenttiyksikköä nykyisestä 7,6 prosentista. Varsinainen päätöksenteko veroprosenteista tapahtuu viimeistään talousarvion laadinnan yhteydessä, mutta kuitenkin ennen marraskuun 17 päivää. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että aloite katsotaan loppuun käsitellyksi.
  • Valtuustoaloite - Asunto- ja maapoliittinen uudistus: valtuustoaloite siirretään tekniselle lautakunnalle valmisteltavaksi.
  • Valtuustoaloite - Koulutien korjaaminen ja päällystäminen heti uuden koulukeskuksen rakennustöiden päätyttyä: aloite lähetetään teknisen toimen valmisteltavaksi. Vastuuhenkilöinä ovat tiemestari ja tekninen johtaja.
  • Valtuustoaloite - Seniorit liikkumaan, "seniorilippu" kuntosaleille: aloite lähetetään sivistystoimen valmisteltavaksi. Vastuuhenkilönä on liikuntasihteeri.
  • Valtuustoaloite, kunnan varautuminen poikkeustilanteisiin: Vesihuolto: aloite lähetetään teknisen toimen valmisteltavaksi. Vastuuhenkilöinä ovat tekninen johtaja ja vesiasiantuntija.

     

Tarkemmat tiedot päätöksistä voi lukea kokouksen asialistasta ja myöhemmin pöytäkirjasta, jotka ovat Kittilän kunnan verkkosivuilla, sivu Pöytäkirjat ja asialistat: https://kittila.fi/kunta-ja-paatoksenteko/hallinto-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/poytakirjat-ja-esityslistat 

Tiedotteen julkaisuvaiheessa pöytäkirjaa ei ole vielä tarkastettu eikä sitä ole allekirjoitettu. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

 

Lisätiedot: 

Timo Kurula, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 595 7597, timo.kurula@kittila.fi