Kittilän kunnanhallituksen kokouksen 16.1.2024 päätöstiedote

Kuva
Kittilän ahmakuosi ja teksti Kittilän kunnanhallituksen päätökset

Tiedote, Kittilän kunta 17.1.2024

 

Kittilän kunnanhallituksen kokouksen 16.1.2024 päätöstiedote

                                                                                                                                                    
Kittilän kunnanhallitus päätti:

 

  • Tunturitien asemakaavamuutokseen liittyen tilusvaihdosta Kittilän kunnan ja Oy Levi Ski Resortin välillä: Kittilän kunta luovuttaa Oy Levi Ski Resort Ltd:lle noin 350 m2:n suuruisen alueen ja Oy Levi Ski Resort Ltd luovuttaa Kittilän kunnalle noin 350 m2:n suuruisen alueen. Alueet on merkitty kokousasian liitteenä olevaan karttaan.
  • myydä Kittilän Vuokratalot Oy:lle noin 7769 m2:n suuruisen määräalan kunnan omistamasta kiinteistöstä Ahtola II 261-405-13-42. Kauppahinta on 80 000 euroa.
  • lausunnoistaan seuraaviin malminetsintälupahakemuksiin: Sakumpu Exploration Oy,  Paana West, ML2017:0028 ja Putaanperä, ML2016:0063 sekä Agnico Eagle Finland Oy, Koni, ML2023:0104.
  • palauttaa valmisteluun asian liiketilojen vuokraaminen Kierrätyskeskuksen käyttöön.
  • vastaselityksestä Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle koskien poikkeamislupaa 23-0182-POI/Lulas Oy.
  • valita Akseli Erkkilän Kittilän ja Sodankylän kunnan yhteiseksi varajäseneksi Mining hub - kick off hankkeen ohjausryhmään.
     

Kunnanhallitus päätti aloitteista seuraavasti:

  • Valtuustoaloite - Kuntalaisten omien hyvinvointipalvelujen kehittäminen - vastaus aloitteeseen esitetään tiedoksi kunnanvaltuustolle ja esitetään aloitteen toteamista loppuun käsitellyksi.
  • Valtuustoaloite - Kurjennivantien ja Koirasuvannontien välisen Ounasjoen ylittävän jäätien perustaminen ja ylläpitäminen lähetetään teknisen toimialan valmisteltavaksi. Vastuuhenkilöinä ovat tekninen johtaja ja tiemestari.
  • Valtuustoaloite - ulkoilureitti: kirkonkylän valtaistun ladun valjastaminen myös kesäliikuntamahdollisuudeksi lähetetään teknisen toimialan ja sivistystoimen valmisteltavaksi. Vastuuhenkilöinä toimivat tiemestari ja liikuntasihteeri.
     

Tarkemmat tiedot päätöksistä voi lukea kokouksen asialistasta ja pöytäkirjasta, jotka ovat Kittilän kunnan verkkosivuilla, sivu Pöytäkirjat ja asialistat: https://kittila.fi/kunta-ja-paatoksenteko/hallinto-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/poytakirjat-ja-esityslistat

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

 

Lisätiedot:

Timo Kurula, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 595 7597, timo.kurula@kittila.fi