Kittilän kunnanhallituksen kokouksen 16.4.2024 päätöstiedote

Kuva
Kittilän ahmakuosi ja teksti Kittilän kunnanhallituksen päätökset

Tiedote 18.4.2024, Kittilän kunta

                                                                                                                                                    
Kittilän kunnanhallitus päätti:

  • Henkilöstökertomuksesta 2023, että merkitsee sen tiedoksi ja esittää samaa valtuustolle.
  • Hyväksyä Kittilän kunnan kotoutumisohjelman ja lähettää sen tiedoksi valtuustolle.
  • Esittää valtuustolle, että se hyväksyy Kittilän päivitetyn ja uudistetun kuntastrategian. Samalla annetaan valtuutus pienimuotoisten kirjoitusvirheiden korjaamiseen hallintojohtajalle ja kunnanjohtajalle sekä valtuutetaan kunnanhallitus päivittämään tarvittaessa strategian mittaristoa.
  • Merkitä tiedoksi teknisen lautakunnan päättämän ja hyväksymän teknisen toimen investointihankintojen kilpailutusaikataulun 2024.
  • Rekrytoinneista seuraavaa: Controllerin viransijaiseksi 13.5.2024–8.11.2024 väliselle ajalle valitaan Marja Medinan. Palkkasihteerin toimi julistetaan julkiseen hakuun, aiemmat hakijat huomioidaan. Sosionomin toimi perustetaan Kittilän varhaiskasvatukseen 1.8.2024 alkaen.
  • Että vs. sivistystoimenjohtaja Petteri Kinnuselle hankitaan luottokortti.
  • Osallistua Tunturi-Lapin Leaderin hakemaan Arktinen viisaus -hankkeeseen vuosien 2024–2026 aikana yhteensä 8 072,00 € kuntaosuudella, mikäli myös muut Tunturi-Lapin kunnat osallistuvat hankerahoitukseen ja mikäli hanke saa myönteisen rahoituspäätöksen.
  • Että Kittilässä 5. –7.7.2024 järjestettäviä Lapinkylien kesäpäiviä avustetaan/tuetaan todellisia kustannuksia vastaavasti enintään 10 000 euron edestä Kuivasalmen Lapinkylä yhdistys ry:lle.
  • Lähettää kulttuuritoimen ja teknisen toimen valmisteltavaksi hakemuksen Lapinkylien näyttely- ja toimitilan saamiseksi Lukkarin koululle, jotta voidaan selvittää Lukkarin koulun tilojen soveltuvuus pysyvän näyttelyn kaltaiseen toimintaan.
  • Ettei Kittilän kunnalla ole huomautettavaa ehdotettuihin Koha-Suomi Oy:n osakassopimuksen muutoksiin. Pääasiallinen muutos kohdistuu siihen, että osakas voi jatkossa yksipuolisesti luopua omistuksestaan. Koha on avoimen lähdekoodin kirjastojärjestelmä ja käytössä maailmanlaajuisesti useissa yleisissä ja tieteellisissä kirjastoissa.
  • Sitoutua rahoittamaan Kt 79 ja Aakenuksentien kiertoliittymän rakentamissuunnitelman kaikilta osin Lapin ELY-keskuksen esityksen mukaan ja tehdä erillisen määrärahavarauksen 70 000 euroa talousarvioon.
  • Wttä vuoden 2024 osallistuva budjetointi toteutetaan esitettyjen periaatteiden mukaisesti. Hyvinvointikoordinaattorin valtuutettiin toteuttamaan periaatteissa mainitut toimenpiteet.
  • Lapin hyvinvointialueelta tulleen esityksen vuoksi työtoimikunnan kokoonpanon muutoksesta ja nimesi työtoimikuntaan Lapin hyvinvointialueen Pohjoisen Lapin palvelualueen perheiden ja työikäisten palveluiden varsinaiseksi jäseneksi sosiaaliohjaaja Niina Summasen, Perheiden ja työikäisten palvelut, Pohjoinen Lappi. Varajäseneksi nimettiin aikuissosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä Tiina Huilaja, Perheiden ja työikäisten palvelut, Pohjoinen Lappi. Lisäksi työtoimikuntaan nimettiin työllisyysasiantuntija Sanna Kuusela ja todetaan työtoimikuntaan aiemmin nimetyn yksilövalmentajan nimikemuutos työelämävalmentajaksi.
  • Nimetä Ounastähti Kehittämiskuntayhtymän yhtymäkokoukseen 7.5.2024 varsinaiseksi jäseneksi Jouko Nikkisen ja varajäseneksi Paula Nevalaisen.
  • Nimetä Levi Magic Oy:n yhtiökokoukseen 25.4.2024 yhtiökokousedustajaksi kunnanjohtaja Timo Kurulan.
  • Nimetä 24.4.2024 pidettävään Ounasjoen kalatalousalueen yleiskokoukseen kokousedustajaksi Jouko Nikkisen ja tälle varaedustajaksi Oula Vuollin. Lapin liiton vaelluskalatyöryhmän varaedustajaksi valittiin Jouko Nikkinen.
  • Että Kittilän kunta liittyy Tiera Verkkokauppa – puitesopimukseen 2024-2028. Kunnan konserniyhtiöitä tiedotetaan meneillään olevasta liittymismahdollisuudesta puitesopimukseen.

 

Kunnanhallitus päätti aloitteista seuraavasti:

  • Valtuustoaloite sivukylissä toimivien koulujen lähiliikuntapaikkojen tilanteen selvittäminen ja kartoittaminen: Hyvinvointilautakunnan esityksen mukaan liikuntatoimi toteuttaa oppilaille ja henkilöstölle suunnatut kehittämistyöpajat Sirkan koululla, Alakylän koululla sekä Kaukosen koululla. Työpajoissa oppilaita ja henkilöstöä osallistetaan suunnittelemaan kunkin koulun tulevaisuuden pihapiiriä. Työpajojen perusteella liikuntatoimi laskee alustavat koulukohtaiset kustannusarviot esitetyille kehittämistoimenpiteille. Kunnanhallitus hyväksyi hyvinvointilautakunnan esityksen vastauksena aloitteeseen ja esittää edelleen kunnanvaltuustolle, että valtuusto toteaa aloitteen loppuun käsitellyksi.
  • Valtuustoaloite, Ukrainalaisten lasten tukeminen Ukrainassa: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy ukrainalaisten lasten tukemisen tapahtuvan Pelastakaa Lapset Ry järjestön kautta lahjoituksena, joka määräytyy Kittilän kunnan asukasmäärän mukaan euro/asukas periaatteella. Väkiluku 31.12.2023 oli 6814 hlöä. Avustussumma on tällä perusteella 6814 euroa. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että valtuusto toteaa aloitteen loppuun käsitellyksi.
  • Valtuustoaloite, kuntalaisten käyttöön Oy Levi Ski Resort Ltd:ltä hankittavat kausiliput: Kunnanhallitus päätti lähettää aloitteen sivistystoimeen hyvinvointilautakunnan valmisteltavaksi vastuuhenkilönä liikuntasihteeri.


Tarkemmat tiedot päätöksistä voi lukea kokouksen asialistasta ja myöhemmin pöytäkirjasta, jotka ovat Kittilän kunnan verkkosivuilla, sivu Pöytäkirjat ja asialistat: https://kittila.fi/kunta-ja-paatoksenteko/hallinto-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/poytakirjat-ja-esityslistat

Tiedotteen julkaisuvaiheessa pöytäkirjaa ei ole vielä tarkastettu eikä sitä ole allekirjoitettu.
Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

 

Lisätiedot:

Timo Kurula, kunnanjohtaja, Kittilän kunta
puhelin 040 595 7597,
timo.kurula@kittila.fi