Kittilän kunnanhallituksen kokouksen 23.9.2024 päätöstiedote

Kuva
Kittilän ahmakuosi ja teksti Kittilän kunnanhallituksen päätökset

Tiedote 24.9.2024, Kittilän kunta

 

Kittilän kunnanhallitus päätti:

  • hyväksyä koululautakunnan esityksen ja esittää valtuustolle, että Rovaniemen koulutuskuntayhtymän, Lapin ammattikorkeakoulun, Lapin yliopiston ja Kittilän yhteinen ESR+-hanke "Levi Kampus - Koulutus- ja yritysyhteistyö osana kansainvälisen osaamisen edistämistä” ja siihen varattu määräraha 20 000 euroa siirretään hallinnollisesti kunnanhallitukselta koululautakunnan alaisuuteen.
  • merkitä tiedoksi varainhoitajan puolivuotisraportin kunnan sijoitustoiminnan tuloksellisuudesta, riskeistä ja omistuksista ja esittää sen edelleen tiedoksi kunnanvaltuustolle.
  • hyväksyä hyvinvointilautakunnan esityksen ja esittää kunnanvaltuustolle, että Kittilään perustetaan vuosittain vuodesta 2025 alkaen Kittilä-päivässä 23.3. jaettava Kittilän kulttuuripalkinto, jonka suuruus on 3 000 euroa. Kulttuuripalkinnon lisäksi jaetaan kiertopalkinto. Kunnanhallitus esittää, että kunnanvaltuusto toteaa valtuustoaloitteen vuosittain jaettavan Kittilän kulttuuripalkinnon perustamiseksi loppuun käsitellyksi.
  • että Kittilän kunta osallistuu LapIT:n n järjestämään yhteishankintaan HR- ja palkkajärjestelmän hankinnasta.
  • hyväksyä hyvinvointilautakunnan esityksen ja hyväksyy Kittilän kunnan ja Agnico Eagle -kaivosyhtiön välisen markkinointiyhteistyösopimuksen.
  • maksaa avustusta työväentalon sähkölaskuihin talvikaudelta 2023-2024 Kelontekemän kyläyhdistys ry:lle
  • kahdesta Kittilän kunnan lausunnosta Lapin liitolle, aiheista Lapin liikennestrategiasta 2050 sekä aurinko- ja tuulivoimaselvityksestä 2023-2024.
  • että Jutta Hartojoelle myönnetään virkavapaata sivistystoimenjohtajan virasta ajalle 30.9.2024 - 29.9.2025 ja virkavapaan sijaiseksi määrätään Petteri Kinnunen.
  • että perustetaan perhekeskuskoordinaattorin toistaiseksi voimassa oleva toimi.
  • esittää kunnanvaltuustolle tiedoksi korkeimman oikeuden tuomion 10.9.2024 asiassa R2023/51.
  • hyväksyä teknisen lautakunnan esityksen ja esittää kunnanvaltuustolle Pakatin asemakaavamuutoksen ja laajennuksen asemakaavaehdotuksen hyväksymistä.
  • hyväksyä tekninen lautakunnan esityksen ja esittää kunnanvaltuustolle Yläkittilän asemakaavan ja asemakaavamuutoksen asemakaavaehdotuksen hyväksymistä, pois lukien korttelin 618 tontti 2 ja siihen rajautuvaa osaa Porttikadusta, koska maankäyttösopimuksen mukaista vakuutta ei ole toimitettu 17.9.2024 klo 13.00 mennessä.
  • esittää kunnanvaltuustolle, että Kittilän kirkonkylän asemakaavamuutoksen asemakaavaehdotus hyväksytään myös korttelin 413 tonttien 1, 2 ja 3 osalta, mikäli maankäyttösopimuksen mukainen vakuus on toimitettu 30.9.2024 klo 13.00 mennessä. Mikäli vakuutta ei ole toimitettu määräaikaan mennessä asemakaavaehdotus hyväksytään pois lukien korttelin 413 tontit 1, 2 ja 3.
  • lausunnosta Lapin hyvinvointialueen palveluverkon muutoksen valmistelusta ja merkitä muutosten valmistelun tiedoksi.

     

Tarkemmat tiedot päätöksistä voi lukea kokouksen asialistasta ja myöhemmin pöytäkirjasta, jotka ovat Kittilän kunnan verkkosivuilla, sivu Pöytäkirjat ja asialistat: https://kittila.fi/kunta-ja-paatoksenteko/hallinto-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/poytakirjat-ja-esityslistat 

Tiedotteen julkaisuvaiheessa pöytäkirjaa ei ole vielä tarkastettu eikä sitä ole allekirjoitettu. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

 

Lisätiedot: 

Timo Kurula, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 595 7597, timo.kurula@kittila.fi