Kittilän kunnanhallituksen kokouksen 30.1.2024 päätöstiedote

Kuva
Kittilän ahmakuosi ja teksti Kittilän kunnanhallituksen päätökset

Tiedote 1.2.2024, Kittilän kunta

                                                                                                                                                    
Kittilän kunnanhallitus päätti:

  • osallistua osatoteuttajana Levi Kampus - Koulutus- ja yritysyhteistyö osana kansainvälisen osaamisen edistämistä –hankkeeseen ja sitoutua osallistumaan hankkeen omarahoitusosuuteen yhteensä noin 33 600 euroa vuosien 2024-2026 aikana, mikäli hanke saa myönteisen rahoituspäätöksen.
  • hyväksyä Yli 70-vuotiaille myönnettävän talvikunnossapitoavustuksen myöntämisperusteet 2024. Hakuohjeista tiedotetaan mahdollisimman kattavasti kunnan käyttämissä sähköisissä kanavissa, nettisivuilla, ja kuntatiedotteessa. Hakuohjeista tiedotetaan myös hyvinvointialueen kautta Kittilän kotihoitoon.
  • perustaa työllisyysasiantuntijan toistaiseksi voimassa olevan toimen. Toimi julistetaan hakuun sisäisellä hakumenettelyllä ja laitetaan julkiseen hakuun, jos sisäisellä haulla ei saada toimea täytettyä.
  • valita palveluneuvojan toistaiseksi voimassa olevaan toimeen merkonomi Tiina Juopperin.
  • nimetä Tunturi-Lapin ja Pellon työllisyysalueen yhteiseen ohjausryhmään Kittilän kunnan edustajajäseniksi elinkeinojohtaja Katariina Palolan ja hallintojohtaja Sanna Ylinamman.
  • nimetä Lapin TE 24 -valmistelun operatiiviseen työryhmää Tunturi-Lapin työllisyysalueelta jäseneksi työllisyysalueen kehittämisasiantuntijan ja varajäseneksi työllisyysasiantuntijan.
  • valita Levi Golf & Country Club Oy:n hallituksen jäsenehdokkaiksi Mika Kuuselan ja Pekka Rajalan.
  • hyväksyä teknisen lautakunnan esityksen, ettei Kätkälänpirtin kiinteistön tiloja vuokrata pitkäaikaiseen käyttöön ennen kuin on saatu tarpeelliset selvitykset, jotka ilmenevät lautakunnan esityksestä. Lisäksi kiinteistössä on korjaamistoimenpiteitä vaativia tehtäviä. Lisäksi päätettiin, että Kätkälän kehittämistä tulee jatkaa Kätkälän alueen työryhmässä.
  • merkitä Laaksotorin pysäköintihallin operointiselvityksen tiedoksi ja saattaa sen edelleen kunnanvaltuustolle tiedoksi.
  • hankintalain 125 §:n perusteella keskeyttää Löytöeläinten talteenottopaikkaa koskevan palvelun hankinnan. Hankinnan keskeytyksen perusteena on hankintayksikön virhe ilmoitusmenettelyssä. Kunnanhallitus valtuuttaa hallintojohtajan tai hänen sijaisensa valmistelemaan löytöeläinten talteenottopaikan kilpailutuksen uudelleen avattavaksi mahdollisimman pian.
  • hyväksyä Eläkeliiton Kittilän yhdistys ry:n avustushakemuksen 5000 euron summalle käytettäväksi yhdistyksen 50-vuotisjuhlan menoihin ja esittelytekstissä mainittuihin pienempiin tapahtumiin.
  • myöntää Kittilän syöpäosaston hakemuksen mukaisesti 2000 euroa avustusta kylpylän allasjumpan kustannusten kattamiseen.
  • merkitä tiedoksi päätökset kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta, veroperustemuutoksista johtuvien verotulomenetysten korvauksesta ja kuntien kotikuntakorvauksen perusosasta vuodelle 2024 sekä opetus- ja kulttuuritoimen valtionosuudesta, esi- ja perusopetuksen yksikköhinnoista sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan yksikköhinnasta ja ohjaustuntien määrästä vuonna 2024. Kittilän kunta ei hae oikaisua näihin päätöksiin.
  • hyväksyä kunnanhallituksen vuosikellon jota tarvittaessa täydennetään.
  • antaa suostumuksensa kiinteistön Välitontti 261-405-45-23 luovuttamiseksi rakentamattomana edelleen Puusepänliike Hangasvaara Oy:lle 30 000 euron kauppahinnalla.
     

Kunnanhallitus päätti aloitteista seuraavasti:

  • Valtuustoaloite yksityisteiden kunnon parantamiseksi - teknisen lautakunnan vastaus aloitteeseen esitetään tiedoksi kunnanvaltuustolle, lisäksi avustusehtoihin lisätään seuraava kohta: ‘Yksityistie on hakenut hankkeelle valtionapua, jos hanke täyttää valtionapuehdot’,  ja esitetään aloitteen toteamista loppuun käsitellyksi.
     

Tarkemmat tiedot päätöksistä voi lukea kokouksen asialistasta ja pöytäkirjasta, jotka ovat Kittilän kunnan verkkosivuilla, sivu Pöytäkirjat ja asialistat: https://kittila.fi/kunta-ja-paatoksenteko/hallinto-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/poytakirjat-ja-esityslistat

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

 

Lisätiedot:

Timo Kurula, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 595 7597, timo.kurula@kittila.fi