Kittilän uudessa hirsikoulussa aloitettiin koulutyö

Kuva
piha, nurmea

Tiedote 8.8.2024, Kittilän kunta


Syksy aloitettiin uudessa alakoulussa Kittilän kirkonkylässä lukukauden alkaessa torstaina 8.8.2024. Hirsirakenteisessa, 4900 neliömetrin kokoissa koulussa lukukauden aloitti reilu 200 alakoululaista ja noin 80 henkilökuntaan kuuluvaa.

Kittilän kunnan hyvä taloudellinen tilanne on mahdollistanut sen, että kunta rakennutti kustannusarvioltaan 17 miljoonaa maksaneen koulun ilman lainarahoitusta.

- Uusi koulu on yhdessä uusien, rakenteilla olevien rivi- ja kerrostalohankkeiden kanssa jälleen yksi veto- ja pitovoimatekijä Kittilään. Parhaimmillaan uusi koulu tsemppaa koko yhteisöämme eteenpäin ja toivottaa myös uudet Kittilään muuttavat perheet tervetulleeksi, kunnanjohtaja Timo Kurula toteaa.

Koulun sisätilat on suunniteltu niin, että niitä voi käyttää moniin tarkoituksiin ja yhteistyöhön. Koulu on kaksikerroksinen, aulojen avoimet tilat on sisustettu viihtyisästi, kokoustilaa löytyy ja opetukseen on omat luokat. Luokkien väleissä on pienempi tila, jossa voi järjestää opetusta pienemmälle ryhmälle.Uusi alakoulu on käytävällä yhdistetty remontoituun yläkoulurakennukseen. Koulujen yhteistä, yläkoulussa sijaitsevaa ruokalaa on laajennettu niin, että kirkonkylän koulukeskuksen koulujen oppilaat mahtuvat tiloihin porrastetusti syömään, tilaa on reilulle 160 hengelle.

Sisätilojen lisäksi on panostettu koulun pihaan. Se on rakennettu aktiiviseen välituntien ja vapaa-ajan viettoon.  Koulun pihalla on leikki- ja liikuntapaikka, jossa on muun muassa jalkapallokaukalo, koripallokenttä, ulkokuntosali, kiipeilykuutioita, parkour-rata, amfiteatteri ja keinuja ja lisäksi varaus skeittiparkille.

Uuden koulun tiloissa järjestetään yläkoulun teknisen työn, tekstiilityön, kuvataiteen ja musiikin opetus. Lisäksi lukiolaiset käyttävät tiloja kuvataiteen ja musiikin tunneilla.

Hirsirakenteinen koulu sijaitsee kirkonkylän koulukeskuksessa. Sen rakentaminen aloitettiin syksyllä 2022. Uudisrakentamisen yhteydessä on remontoitu ja kunnostettu yläkoulun ja lukion rakennuksia, purettu opetustiloina toiminut pajarakennus ja rakennettu piha ja sen uudet liikunta- ja leikkivälineet. Rakennusurakoitsijana on toiminut Sakela Rakennus Oy.

Avoimet ovet eli tutustumistilaisuus koululla on tarkoitus järjestää syksyn 2024 aikana.

Kokonaisuudessaan Kittilän koulukeskushankkeen hinta-arvio on noin 24,4 miljoonaa euroa, joka kattaa suunnitteluvaiheen, rakennuttamisen, yläkoulun saneerauksen, ala-asteen, keittiön, ruokalan, auditorion, huoltorakennuksen ja lukion kesällä 2025 alkavan korjausurakan.


Lisätiedot:

Timo Kurula, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 595 7597, timo.kurula@kittila.fi

Petteri Kinnunen, sivistystoimenjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 705 7486, petteri.kinnunen@kittila.fi 

Jenni Jokela, koulunjohtaja, Kittilän alakoulu, puhelin 040 125 8399, jenni.jokela@edu.kittila.fi

 

Kuvat: Kittilän kunta

koulun leikkipuisto
Koulun pihalla on välineitä leikkiin ja liikkumiseen.

 

koulu ulkopuolelta
Uusi Kittilän alakoulu on hirsirakenteinen.

 

koulun sisätila
Koulun tilat ovat avarat.

 

koulun sisätila, tuoleja
Koulun käytävätilaa.