Lainaus

Kirjastokortin saa ensimmäisellä luokalla koulun alkaessa. Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen, uusiminen maksaa 3 euroa. Sama kirjastokortti käy pääkirjastossa, kirjastoautossa sekä kaikissa Lapin kirjastoon kuuluvissa kirjastoissa. Kirjastokortti tulee esittää aina lainattaessa. Osoitteesi vaihtuessa muistathan tehdä osoitteenmuutoksen kirjastoon.

 

Laina-ajat

Laina-ajat pääkirjastossa ovat:

- kirjoilla, äänikirjoilla ja kielikursseilla 4 viikkoa

- lehdillä, musiikkilevyillä ja konsolipeleillä 2 viikkoa

- DVD-, Blu-ray -levyillä ja videoilla 2 viikko

Kirjastoautossa laina-aika on aina 3 viikkoa aineistolajista riippumatta. Jos arkipyhän tai muun syyn vuoksi auto ei liikennöi, siirretään eräpäivä seuraavaan käyntikertaan.

 

Aineiston varaaminen ja uusiminen

Aineistoa voi varata ja lainoja uusia kirjautumalla Lapin kirjaston verkkopalveluun. Varauksen tekemiseen ja aineiston uusimiseen tarvitaan kirjastokortin numeron lisäksi salasana, jonka saa pääkirjastosta tai kirjastoautosta.

Siirry Verkkokirjastoon

Jos aineistosta ei ole varauksia, laina-aikaa on mahdollista jatkaa myös puhelimitse (040 728 5733 tai auto 0400 392 854) tai sähköpostilla kirjasto@kittila.fi tai kirjastoauto@kittila.fi. Kirjastokortin numeron ilmoittaminen jouduttaa uusimista.

 

E-kirjoja ja e-äänikirjoja

Lapin kirjastojen e-kirjakokoelmasta löytyy n myös e-äänikirjoja. Äänikirjoja voi lainata samalla periaatteella kuin tavallisia e-kirjoja. Ainut ero on siinä, ettei niitä voi ladata lukuohjelmaan vaan kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa. Kokoelmasta löytyy 30 kappaletta e-äänikirjoja sekä lapsille että aikuisille. Kaikki julkaistut äänikirjat eivät ole tarjolla kirjastoille, minkä vuoksi kokoelma on vielä pieni.

Lainaamiseen tarvitaan kirjastokortin numero sekä pin-koodin, jonka saat kirjastosta. Koronaepidemian aikana pin-koodin saa poikkeuksellisesti soittamalla kirjastoon ma-to 9-15 puh. 040 728 5733.

 

Kotimaisia digitaalisia sanomalehtiä luettavana pääkirjaston nettikoneelta

Valitettavasti ePress ei toimi kirjastossamme tällä hetkellä.

Kirjaston asiakastietokoneilla on luettavissa muun muassa Lapin Kansa ja Helsingin Sanomat. Palvelun etusivulta pääsee selaamaan tarjolla olevaa valikoimaa. Siirry tästä ePress-palveluun.

 

Maksut

Lue kirjaston maksuista kohdasta Maksut.

 

Kaukolainaus

Lapin maakunnan ulkopuolelta tilattavan aineiston kuljetusmaksu on yleensä 5 € /kpl. Maksu määräytyy lähettävän kirjaston taksan mukaan, yliopistokirjastoista 5-10 €.

Ota yhteyttä
kirjasto Kittilän kunnan
Puhelinnumero
Fyysinen osoite
Kirjatie 1, 99100 Kittilä
Avainsanat