Lainaus

Kirjastokortin saa ensimmäisellä luokalla koulun alkaessa. Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen, uusiminen maksaa 3 euroa.

Sama kirjastokortti käy pääkirjastossa, kirjastoautossa sekä kaikissa Lapin kirjastoon kuuluvissa kirjastoissa. Kirjastokortti tulee esittää aina lainattaessa.

Osoitteesi vaihtuessa muistathan tehdä osoitteenmuutoksen kirjastoon.

Laina-ajat

Laina-ajat pääkirjastossa ovat:

- kirjoilla, äänikirjoilla ja kielikursseilla 4 viikkoa

- lehdillä, musiikkilevyillä ja konsolipeleillä 2 viikkoa

- DVD-, Blu-ray -levyillä ja videoilla 2 viikko

Kirjastoautossa laina-aika on aina 3 viikkoa aineistolajista riippumatta. Jos arkipyhän tai muun syyn vuoksi auto ei liikennöi, siirretään eräpäivä seuraavaan käyntikertaan.

Aineiston varaaminen ja uusiminen

Aineistoa voi varata ja lainoja uusia kirjautumalla Lapin kirjaston verkkopalveluun. Varauksen tekemiseen ja aineiston uusimiseen tarvitaan kirjastokortin numeron lisäksi salasana, jonka saa pääkirjastosta tai kirjastoautosta.

Siirry Verkkokirjastoon

Jos aineistosta ei ole varauksia, laina-aikaa on mahdollista jatkaa myös puhelimitse (040 728 5733 tai auto 0400 392 854) tai sähköpostilla kirjasto@kittila.fi tai kirjastoauto@kittila.fi. Kirjastokortin numeron ilmoittaminen jouduttaa uusimista.

eKirjasto

Lapin kirjastoon kuuluu myös Pohjoisen eKirjaston palvelut: sieltä löytyy muun muassa e-kirjoja ja e-äänikirjoja, mutta myös sanoma- ja aikakauslehtiä, elokuvia, laulun- ja soitonopetusta, klassisen musiikin taltiointeja sekä konsertteja. 

Siirry eKirjastoon

Käy kurkkaamassa eMagsin kautta mistä muualla Suomessa kuhistaan! Kirjastokimpan eKirjastossa voit käydä lukemassa sanoma- ja aikakauslehtia myös kotisohvalta käsin. Tähän tarvitset vain kirjastokortin ja pin-koodin (salanumeron).

Siirry eMags

Käytössäsi ovat muun muassa Ilta-Sanomat, Seiska, Mondo, Ase & erä, Deko ja paljon muuta. TAI lue sanomalehdistä paikallisuutisia Aamulehdestä, Länsi-Savosta, Turun sanomista tai vaikka Iisalmen Sanomista.

Useimpien palveluiden käyttöön tarvitset siis kirjastokortin numeron sekä pin-koodin, jonka saat kirjastosta.

Kotimaisia digitaalisia sanomalehtiä luettavana pääkirjaston nettikoneelta

Kirjaston asiakastietokoneilla on luettavissa muun muassa Lapin Kansa ja Helsingin Sanomat. Palvelun etusivulta pääsee selaamaan tarjolla olevaa valikoimaa. Siirry tästä ePress-palveluun.

Maksut

Lue kirjaston maksuista kohdasta Maksut.

Kaukolainaus

Lapin maakunnan ulkopuolelta tilattavan aineiston kuljetusmaksu on yleensä 5 € /kpl. Maksu määräytyy lähettävän kirjaston taksan mukaan, yliopistokirjastoista 5-10 €.

Ota yhteyttä
kirjasto Kittilän kunnan
Puhelinnumero
Fyysinen osoite
Kirjatie 1, 99100 Kittilä
Avainsanat