Eläinten hautausmaa

Kuva
Kittilän pieneläinhautausmaan portti ja hautausmaan käytävä, taustalla alueen metsää.

Kittilässä on pieneläinhautausmaa, jonka harjoittajana ja ylläpitäjänä toimii Ounasjokilaakson Kennelkerho. Pieneläinhautausmaa on Kittilän kunnan omistamaa aluetta ja se on tarkoitettu koirien, kissojen, jyrsijöiden, lintujen ja muiden pienlemmikkien hautaamista varten. Hautausmaa sijaitsee Isovaarantiellä (tielle käännytään Aakenuksentieltä), noin 5 km päässä Kittilän kirkonkylältä.

Hautapaikkamaksu on 50 € (Ounasjokilaakson Kennelkerhon jäsenille 40 €, hinnat sis. alv. 24%). Hautapaikka lunastetaan käteisellä hautauksen yhteydessä. Hautapaikka luovutetaan 10 vuodeksi, jonka jälkeen sen voi halutessaan uudelleenlunastaa. Hautapaikan lunastaja vastaa itse lemmikin asianmukaisesta hautaamisesta.

Eläimen hautauksesta on aina sovittava etukäteen päivystäjän kanssa. Päivystäjän yhteystiedot löytyvät Ounasjokilaakson Kennelkerhon sivuiltaa www.ounasjokilaaksonkennelkerho.com/#pienelainhautausma. Sivuilta löytyvät myös muut tarkemmat ohjeet hautaamiseen ja hautapaikan hoitoon sekä pieneläinhautausmaan tarkka sijainti.

Kittilän pieneläinhautausmaa aloitti toimintansa kesäkuussa 2016. Sivun kuva: Kittilän kunta