Tutustu työelämään ja tienaa –kesätyö nuorille 2024

Kuva
Nuori kyykyssä kasvien vieressä lukee paperia

Nuori, oletko kiinnostunut tutustumisesta kunta-alan työhön? Nyt siihen on mahdollisuus! Kittilän kunta on mukana kunta-alan “Tutustu työelämään ja tienaa” – koululaisten kesäharjoitteluohjelmassa. Ohjelma toimii kolmen vuoden jaksoissa, (nyt jakso on 2023-2025), jona aikana voit yhden kerran hyödyntää tätä mahdollisuutta Kittilän kunnassa.

Kesäharjoitteluohjelmalla ei ole tarkoitus korvata muuta kesätyötä – sama nuori voi halutessaan hakea ja ottaa vastaan sekä ”Tutustu työelämään ja tienaa” –paikan että kunnan kesätyötukipaikan kesän 2024 aikana.
Lue lisää kunnan kesätyötukipaikoista.

Mitä: "Tutustu työelämään ja tienaa" on kahden viikon mittainen (kymmenen työpäivää) kesätyökokemus nuorille. Siitä maksetaan kokonaispalkkana 400 €, joka sisältää lomakorvauksen. Muutoin työsuhteissa noudatetaan kunta- tai hyvinvointialan virka- ja työehtosopimusta (yleensä KVTES ja HYVTES). Palkasta maksetaan myös lakisääteiset sosiaaliturvamaksut harjoittelijan iän mukaan. Palkka maksetaan viimeistään työsuhteen päättymistä seuraavana palkanmaksupäivänä.

Kenelle: Peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja valmentavassa koulutuksessa oleville. Olennaista on, että et opiskele ammattiin eikä sinulla ole tutkintoa. Jo 13-vuotias voi päästä töihin, mikäli täyttää samana vuonna 14 vuotta.

Miten: Hae sähköisesti Kuntarekry-palvelussa
Hakea voit 12.4.2024 klo 15.00 saakka

Mistä on kysymys? Kyseessä on ohjelma, jonka tarkoituksena on tutustua kunta-alan työelämään. Ohjelman avulla saat omakohtaisia kokemuksia työelämästä, sen pelisäännöistä, työtehtävistä ja työpaikkojen toiminnasta. Kolmevuotisen ohjelman (2023-2025) aikana nuorelle tarjotaan yhden kerran tämän suosituksen mukainen työhön tutustumisjakso Kittilän kunnassa, jotta työkokemuksia voitaisiin järjestää mahdollisimman monelle.

Nuori, tutustu tarkemmin näistä linkeistä:

Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyö eli TTT | tat.fi

Lisätietoa kuntatyönantajien sivuilla

 

 

Ota yhteyttä