Kittilän kunnanhallituksen kokouksen 3.9.2024 päätöstiedote

Kuva
Kittilän ahmakuosi ja teksti Kittilän kunnanhallituksen päätökset

Tiedote 4.9.2024, Kittilän kunta

                                                                                                                                              
Kittilän kunnanhallitus päätti:

  • hyväksyä Zero pointin asemakaavamuutoksen, Levin korttelin 1540 sekä Taalojärven rinteen asemakaavan (Seita) rakennustapaohjeet
  • urakoitsijoiden valinnasta hankkeisiin Rakkavaarantien peruskorjaus ja Kapsajoen vesiretkeilyreitin taukopaikkojen rakentaminen, valinnat eivät ole vielä julkisia.
  • että kunta luopuu Petäjätien jatkeen rakentamisesta kokonaan, ja kohteista Hamppukaltionkadun määräraha 80 000 € ja Petäjätien määräraha 85 000 €, yhteensä 165 000 €, siirrettään käytettäväksi kirkonkylän katujen asfalttitöihin.
  • esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto myöntää Hormakummun kyläosuuskunnalle hankeaikaisen lainan määrältään enintään 150.000 euroa 0,1%:n vuotuisella korolla valokuituhankkeen toteuttamiseen ehdolla, että perustettava osuuskunta saa hankkeelle ELY-keskuksen myönteisen rahoituspäätöksen. Osuuskunta maksaa lainan takaisin hankkeen maksatusaikataulun mukaisesti. Jos hanke ei toteudu, kunta sitoutuu ostamaan hankehakemuksen liitteeksi tehtävän verkkosuunnitelman suunnittelutyön.
  • valtuuttaa kehittämisasiantuntijan (TE-palvelut) ja hallintojohtajan käymään tarvittavat neuvottelut Lapin ELY-keskukselta Tunturi-Lapin ja Pellon työllisyysalueelle siirtyvistä hankintasopimuksista, jotka koskevat työllistymistä edistäviä palveluita.
  • esittää koululautakunnalle, että Levi Kampus –hanke toteutetaan hallinnollisesti koululautakunnan alaisuudessa. Hankkeeseen vuodelle 2024 varattu määräraha siirretään koululautakunnan alaisuuteen ja vuosien 2025, 2026 ja 2027 omarahoitusosuudet varataan koululautakunnan tulevien vuosien talousarvioon. Hankkeeseen palkattava projektikoordinaattori palkataan koululautakunnan alaisuuteen.
  • lausunnosta Kittilän kaivoksen toiminnan olennaisesta muuttamisesta ja uuden CIL3- rikastushiekka-altaan rakentamisesta ja CIL2 altaan korottamisesta.
  • että Kittilän kunta esittää lausuntonaan pyytää Rovaniemen koulutuskuntayhtymän kanssa käytävää neuvottelua kiinteistöstä Wellevi koulutus- ja hyvinvointikeskus, kiinteistö 261-409-0029-0377, osoitteessa Levisalmi 1. Kiinteistön käyttötarkoitusta ja hinnanmääritystä tultaisiin käymään läpi neuvottelussa.
  • jäsenten nimeämisestä Tornionlaakson neuvoston kulttuuri ja matkailutyöryhmään, jäseniksi nimettiin luottamushenkilöedustajana Paula Nevalainen ja matkailuelinkeinon piiristä elinkeinojohtaja Katariina Palola.
  • jäsenten nimeämisestä Arktinen viisaus –hankkeen ohjausryhmään. Varsinaiseksi jäseneksi valittiin Jouko Nikkinen ja henkilökohtaiseksi varajäseneksi Pirkko Jauhojärvi.

 

Kunnanhallitus päätti aloitteista seuraavasti:

  • Valtuustoaloite - Koulutien korjaaminen ja päällystäminen heti uuden koulukeskuksen rakennustöiden päätyttyä. Tekninen lautakunta on esittänyt kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että Koulutie ja Havutie korjataan esitetyn mallin mukaisesti. Kunnanhallitus toteaa, että aloitteessa esitetyt toimenpiteet on huomioitu kuluvan vuoden talousarviossa ja toteutuvat jo kuluvana syksynä ja esittää edelleen kunnanvaltuustolle, että valtuusto merkitsee vastauksen tiedoksi ja toteaa aloitteen loppuun käsitellyksi.
     

Tarkemmat tiedot päätöksistä voi lukea kokouksen asialistasta ja myöhemmin pöytäkirjasta, jotka ovat Kittilän kunnan verkkosivuilla, sivu Pöytäkirjat ja asialistat: https://kittila.fi/kunta-ja-paatoksenteko/hallinto-ja-paatoksenteko/paatoksenteko/poytakirjat-ja-esityslistat 

Tiedotteen julkaisuvaiheessa pöytäkirjaa ei ole vielä tarkastettu eikä sitä ole allekirjoitettu. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

 

Lisätiedot: 

Timo Kurula, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 595 7597, timo.kurula@kittila.fi