Kuva
Vinski ja näkymättömyyspulveri kuvituskuva

Kino Yläri: su 23.1. klo 15 Vinski ja näkymättömyyspulveri K7

Kino Yläri: su 23.1. klo 15 Vinski ja näkymättömyyspulveri K7

 

Juha Wuolijoen ohjaama Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuva perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin kirjaan Koko kaupungin Vinski (1954). Elokuvan käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Jari Olavi Rantala, Mauri Ahola ja Juha Wuolijoki.

Vinski ja näkymättömyyspulveri sijoittuu kuvitteelliseen Hömpstadin kaupunkiin, joka on joutunut röyhkeän rikosaallon kouriin. Murrot ja ryöstöt ovat osa kaupunkilaisten todellisuutta, ja poliisia auttamaan tarvittaisiin nyt todellinen supersankari. Koulupoika Vinski (Kuura Rossi) tutustuu salaperäiseen apteekkariin (Martti Suosalo), joka tarjoaa Vinskille mahdollisuutta tulla Hömpstadin sankariksi.

Apteekkarin salaisuus on näkymättömyyspulveri, jonka avulla Vinski voisi auttaa rikosaallon kynsissä kamppailevaa kaupunkia. Supersankaruus ei kuitenkaan ole helppoa, kun samaan aikaan Vinskin äiti Krista (Pirjo Heikkilä) alkaa seurustella turvayrittäjä Anteron (Mikko Leppilampi) kanssa.

Hankalinta Vinskille on kuitenkin pitää omat sankarityönsä salassa. Hän on luvannut apteekkarille ettei paljasta pulveri salaisuutta kenellekään. Pelastaakseen Hömpstadin Vinskin täytyy todellakin olla näkymätön supersankari.

Elokuvan tuottanut Snapper Films Oy on aiemmin tuottanut muun muassa elokuvat Joulutarina ja Hella W. Vinski ja näkymättömyyspulveri on ensimmäinen kotimainen koko perheen elokuva, josta tulee levitykseen myös ruotsiksi dubattu versio.

 

Tiedot
Ensi-ilta: 22.12.2021
Kesto: 1 t 25 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Juha Wuolijoki
Pääosissa: Martti Suosalo, Pirjo Heikkilä, Mikko Leppilampi, Kuura Rossi

 

Huolehditaan kanssaihmisistä:

Toimintamme jatkuu, mutta vallitsevasta tilanteesta ja rajoituksista johtuen Kino Ylärin elokuvasaliin otetaan maksimissaan 20 asiakasta. Voit varmistaa paikkasi elokuviin soittamalla tai lähettämällä viestin numeroon 040 869 7460. Numerossa palvellaan sinua tunti ennen elokuvan alkua! 

Tulethan elokuviin terveenä, huomioithan 2 metrin turvavälit, muistathan käsihygienian ja käytäthän elokuvissa omaa kasvomaskia!

Tervetuloa elokuviin turvallisesti!

Kittilän kulttuuritoimi     

Ota yhteyttä
Yläri Kino
Titteli
Elokuvateatteri
Puhelinnumero
Fyysinen osoite
Valtatie 9 A, 99100 Kittilä
Päivitetty: 10.1.2022 12.07

Lisää tapahtumia