Kittilän kulttuuriviikkoa vietetään 15.-20.4.2024 – tervetuloa mukaan!

Kuva
Klovni ja Kittilän kulttuuriviikon päivämäärät

Tiedote 11.4.2024, Kittilän kunta

 

Kittilän kulttuuriviikko järjestetään Kittilän kirkonkylällä 15.–20.4.2024. Luvassa monipuolinen ohjelmisto. Kulttuuriviikko tarjoaa muun muassa lausuntaa, musiikkiesityksiä, teatteria ja näyttelyitä.  

Tapahtumaa koordinoi Kittilän kunnan kulttuuritoimi, ja ohjelmisto on rakennettu yhdessä kunnan alueen kulttuuritoimijoiden kanssa. Koko viikon ohjelma on koottu kunnan verkkosivuille, kittila.fi

Esiintyjissä on panostettu paikallisuuteen. Kittilän Tepastosta lähtöisin oleva muusikko Antti Alatörmänen esiintyy palveluyksiköissä Koivukodissa ja Metsolassa sekä illalla kaikille avoimessa konsertissa Kittilän työväentalolla. Kovassa nosteessa oleva Peltokurki Duo, jonka toinen jäsen on kotoisin Kittilästä, esiintyy kiertueellaan kirjastolla. Ohjelmistossa on otettu myös kuntalaisten toiveita huomioon, muun muassa nähtävät teatteriesitykset Petronella sekä Elämää ja eron etikkaa. 

Kittilän kirjastolla on paljon ohjelmaa, maanantaina laulukudelmia lapsille Hiski Pajuniemen esittämänä, tiistaina mielikuvamaalaus-työpaja, vetäjinä paikalliset Henna Marttila ja Elina Alatörmänen. Silloin yleisö pääsee kokeilemaan äänten luontia, piirtämään, maalaamaan tai vain kuuntelemaan. Kirjasto tarjoaa tilan myös sarjakuva- ja manga-työpajalle torstaina sekä perjantaina Teatteri Liikutuksen Kuujänis -esitykseen perheen pienimmille. 

Kulttuuriviikolla tapahtuu monenlaista – esimerkiksi lauantaina K-Supermarket Kittilän pihalla on Suomen metsästäjäliiton Lapin piirin organisoima Pönttöpäivä - jaossa on 200 pikkulinnunpönttöä, joista voi suorittaa vapaaehtoisen maksun. Tilaisuutta siivittää Kalevi Korhosen & Pekka Jussilan musiikkiesitys. Tiistaina puolestaan on Kittilän kunnan mestaruushiihtokisa Siitosen hiihtokeskuksessa, kisa hiihdetään perinteisellä tyylillä.  

Kulttuurin korvabuusti, eli kaikille avoin kulttuurin keskustelutilaisuus järjestetään Soikkelin talolla tiistaina. Keskiviikkona päästään pullakahveille Reidarin kanssa. Keskustelutilaisuudessa kuullaan, mitä Reidar Särestöniemi, hänen taiteensa ja Särestö ovat merkinneet ihmisille, lisäksi saadaan ennakkotietoa vuoden 2025 Reidar 100-juhlavuodesta. 

Lukkarin koulun pihalla maanantaina irti pääsevät Seitsemän inttiveljestä, Kittilän nuorisoteatterin esityksessä. Repliikit ovat suoraan Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä, kuitenkin pienellä paikallisella murremuokkauksella. Esityksen alkuperä on Tiina Puljujärven ja Muonion nuorisoteatteriryhmä Tyvärien yhteistyötä vuodelta 2017. Lisäksi ohjelmaa on tarjolla runsaasti mm. päiväkodeilla ja Laphan yksiköissä. Koko viikon Runohuoneella on avoinna näyttely, jonka avajaiset vietetään maanantaina. Avajaisissa esiintyvät kirjailija Tapani Tavi ja muusikko Elina Alatörmänen, joka vastaa musiikista myös lauantain Runohuoneen tilaisuudessa. Silloin kuullaan myös Avoimen kirjoittajaryhmän tekstejä. 

Ohjelmaa on myös kirkonkylän ulkopuolella – Kiistalan vanhalla koululla on yhteislaulutilausuus, jossa Ounasjoen laulattajat laulattavat paikalle tulevia. Hetassa on Revontuli-Opiston kevätjuhla ja näyttely, ja kuljetukset Kittilästä on järjestetty Hettaan ja takaisin. 

 

Yli vuosikymmenen ajan järjestetty kulttuuriviikko on monen toimijan yhteinen näytös

Kulttuuriviikkoa on järjestetty Kittilässä vuodesta 2013 lähtien. Noin tuhat henkeä on osallistunut vuosittain viikon tapahtumiin, ja viime vuosina osallistujamäärässä on ollut nousua. Kulttuuriviikko toimii kauden lopetuksena ja juhlana myös paikallisille kulttuurin harrastajille. Huhtikuinen viikko 16 onkin valikoitunut tapahtumaviikoksi myös siksi, että silloin useimmat Revontuli-Opiston kurssit päättyvät. 

 

Lisätietoja:
Marjo Järvisaari, kulttuurikoordinaattori, Kittilän kunta, puhelin 040 646 9114, marjo.jarvisaari@kittila.fi    

 
Ohjelma: 
Tapahtuman ajantasainen ohjelma on kunnan verkkosivuilla, ohjelma päivittyy tapahtumaan saakka ja muutokset ovat mahdollisia. 

https://kittila.fi/2024/kittilan-kulttuuriviikko-15-2042024