Kittilän kunnan, Agnico Eagle Finlandin ja matkailun yhteinen avoimien ovien päivä

Kuva
Henkilö menoss asisään urheiluhallin ovesta, sivuilla Avoimet ovet -tapahtuman banerollit

Tiedote 13.8.2024

Kittilän kunta, Agnico Eagle Finland, Visit Levi ja Levi Ski Resort järjestävät yhteisen avoimien ovien päivän lauantaina 17. elokuuta klo 10–15 Kittilän urheiluhallilla, Havutie 6. Yhteinen tapahtuma järjestetään nyt kolmannen kerran.

Päivän aikana tapahtuman järjestäjät esittelevät toimintaansa, hankkeitaan ja suunnitelmiaan. Tietoiskujen ja muun tietopuolisen ohjelman lisäksi tarjolla on mielenkiintoisia aktiviteetteja koko perheelle. 

Tietoiskujen aikataulu:

Klo 10.30 

  • Kittilän kaivoksen ajankohtaiskatsaus, kaivoksen johtaja Mikko Keränen
  • Agnico Eagle Finlandin malminetsinnän ajankohtaiskatsaus, malminetsinnän johtaja Kåre Höglund ja projektipäällikkö Jari Ylinen

Klo 11.30         

  • Levi Ski Resortin ajankohtaiskatsaus, liiketoimintajohtaja Marko Mustonen

Klo 12.30         

  • Matkailun ajankohtaiset aiheet ja tulevaisuuden suuntaviivat, Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen

Klo 13.30        

  •  Ajankohtaista Kittilästä, kunnanjohtaja Timo Kurula

 

Tapahtumassa pääsee tutustumaan Kittilän kunnan palveluihin ja tuleviin tapahtumiin. Kävijöiden kanssa keskustelemassa on työntekijöitä ovat mm. kunnan hyvinvointi- ja vapaa-ajan palveluista, ja esillä ovat kunnan terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, liikunta-, kulttuuri ja nuorisopalvelut, kunnan perhekeskus, kirjasto ja kansalaisopistomme Revontuli-Opisto. Kävijöille on luvassa Kittilä-tuotteita ja kävijäkysely. Kideve Elinkeinopalveluiden pisteellä saa tietoa yrityksille maksuttomasta palveluhakemistosta ja miten lähteä liikkeelle yrityksen perustamisessa.

Levi Ski Resort esittelee Levi Six -tuolihissin rakennusprojektin edistymistä, edistyksellistä seitsemän kuukauden lumitakuutaan sekä kesä- ja talvikauden tarjontaa. Paikan päällä on myös sähköpyöriä, joita voi kokeilla taitoradalla sekä trampoliini Levin trampoliinipuistosta. Visit Levi puolestaan kertoo pisteellään matkailun kuulumisia ja tulevan talven näkymiä.

Kittilän kaivoksen osastojen ja Agnico Eagle Finlandin alueellisen malminetsinnän näyttelyiden lisäksi nähtävänä on muun muassa maanalaisen kaivoksen uusi dumpperi, joka saapuu tapahtumaan suoraan tehtaalta sekä kaivoksen uusi raivausauto. Myös pelastuslaitos ja ensihoito tuo tapahtumaan kalustoaan tutustumista varten. Vieraat pääsevät kokeilemaan lastauskonesimulaattoria, tutustumaan kaivosmaailmaan VR-lasien välityksellä ja harjoittelemaan kullanhuuhdontaa malminetsintätiimin avustuksella. 

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin, ja siellä tarjotaan yleisölle keittolounas ja pullakahvit.

Lisätietoa:

Kittilän kunta, liikuntasihteeri Juha Marletsuo, puh. 040 573 1123
Levi Ski Resort, liiketoimintajohtaja Marko Mustonen, puh. 040 518 4559
Visit Levi, toimitusjohtaja Satu Pesonen, puh. 040 820 9419
Agnico Eagle Finland, viestinnän asiantuntija Birgitta Brusila, puh. 040 774 8057

Kuva: Agnico Eagle Finland