Linkkihenkilökoulutus syksyllä 2024

Kuva
ihmisiä, tekstiä

Oletko kiinnostunut toimimaan Hyvinvointilähete-toimintamallin linkkihenkilönä? Linkkihenkilökoulutuksen hakemuslomake on auki! Koulutus järjestetään etänä ja sen laajuus on 5 op.

Koulutuksesta saat valmiudet

  • tukea hyvinvointilähetteen saajaa hänen omien tarpeidensa pohjalta hyödyntämään kunnan, kolmannen sektorin ja seurakuntien tarjoamia palveluita
  • tukea ihmistä oman elämäntilanteen hahmottamisessa ja henkilökohtaisen suunnitelman laatimisessa
  • hyödyntää toipumisorientaatiota ja motivoivaa haastattelua työtapoina
  • käyttää mentoroinnin hyödyntämistä linkkihenkilötyössä

Syksyn 2024 linkkihenkilökoulutuksen aikataulu:

4.9. klo 12-16

20.9. klo 12-16

10.10. klo 12-16

24.10. klo 12-16

14.11. klo 9-15

 

Koulutukseen hakeminen 30.8.2024 mennessä: hyvinvointilahete.fi

Linkkihenkilötyötä tehdään palkkionsaajasuhteessa.

Hyvinvointilähete on toimintamalli ihmisen tukemiseksi yhteisöllisin keinoin. Mallin kohderyhmää ovat täysi-ikäiset, joiden arkeen on tavoitteena lisätä hyvinvointia, terveyttä ja osallisuutta löytämällä sopivaa ja mieluisaa tekemistä. Hyvinvointilähete kohdentuu tilanteisiin, joissa ihmisellä on erityisiä tarpeita tai esteitä osallistua hyvinvointia ja terveyttä edistävään toimintaan. Tällaisia voivat olla esimerkiksi yksinäisyys, lievät mielialaoireet, syrjäytyminen tai sen riski. Tarve hyvinvointilähetteelle voi syntyä myös elämäntapamuutoksen, kuten eläköitymisen, leskeytymisen, sairastumisen tai vaikka uudelle paikkakunnalle muuton seurauksena.

Lähetteitä voivat kirjata sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, yhdessä lähetteen saajan kanssa. Hyvinvointilähetteen voi saada myös ilman ammattilaisen vastaanottoa. Lähetettä ei voida kirjata, mikäli asiakkaalla on esimerkiksi edennyt muistisairaus, on ympärivuorokautisen hoivan piirissä tai ei ole halukas saamaan lähetettä.

Koulutuksen järjestämisestä vastaa Lapin ammattikorkeakoulu. Koulutus järjestetään etäyhteydellä.

Lisätiedot: Emma Luukko, hyvinvointikoordinaattori, Kittilän kunta, p. 040 59 60 953

grafiikkaa, tekstiä