Alakylän hautausmaiden historiakierrokset

Marttakumpu-kierroksella  kuljetaan seurakunnan hautausmaalta yksityiselle hautausmaalle Marttakumpuun. Matkan varrella pysähdytään hautakummuilla, joista kerrotaan  kiinnostavia henkilötarinoita ja ajankuvia. Matkan varrella sijaitsee  rahanväärentäjä Janne Puurulan isän hauta sekä lapsen hauta, joka kertoo 30-luvulla riehuneesta tuberkuloosista. Matkalla  ohitetaan aidattu kohta,  jossa on "palanen siunattua maata",  esitellään  Korte-Heikan hauta, teloitetun metsäkaartilaisen hauta ja sosialismin Lappiin tuoneen Paavo Ollikaisen hauta. 

 Toinen  hautausmaan kierros tehdään seurakunnan hautausmaalla ja on nimeltään "Sodan koskettamat haudat". Se kertoo  hautakivien merkeistä ja mitaleista. Kierroksella esitellään  kuusi hautaa, joiden takana on henkilöhistoriaa sekä taustatietoja syystä, josta merkki on hautakiveen laitettu.

Maksuttomat kierrokset ovat varattavissa erikseen,  kesto  vajaa tunti. Kierroksen maasto on enimmäkseen helppokulkuista, mutta pyötätuolilla tai rollaattorilla liikkuva tarvitsee epätasaisissa kohdissa avustajan.

Hautausmaiden historiakierrokset järjestää Alakylän kyläyhdistys ja ne ovat varattavissa kesäisin. Kierrokset ovat maksuttomia, varaukset: kyläyhdistyksen pj, puh. 040 5610053.