Kittilän kunnan maskisuositus päivitetty

Kuva
Piirroskuva henkilöstä maski kasvoilla ja teksti Coronavirus 2019-nCov

Tiedote 25.4.2022, Kittilän kunta

Terveydenhuollon yksiköissä ja tehostetun palveluasumisen yksiköissä työskennellessä ja asioitaessa suositellaan edelleen käyttämään kasvomaskia potilaiden, asiakkaiden ja henkilökunnan suojaamiseksi. Poikkeuksena neuvolatoiminta ja terapiatoiminnot.

Muutoin kunta suosittelee noudattamaan THL:n suositusta, joka kehottaa käyttämään kasvomaskia oman harkinnan mukaan. Kasvomaski estää pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kun käytät kasvomaskia, suojaat muita tartunnalta. 

Suosittelemme, että käytät maskia edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, jos  

  • hakeudut koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin 
  • sinulla on hengitystieinfektion oireita, mutta sinun on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella 
  • tiedät altistuneesi koronavirukselle, esimerkiksi perheessäsi on todettu tartunta, mutta et voi välttää kodin ulkopuolisia lähikontakteja. 

Maski suojaa maskityypistä riippuen jonkin verran myös kantajaansa. Vaikka rokotukset suojaavat erinomaisesti vakavalta taudilta, voit yhä saada tartunnan.

Erityisesti rokottamattomien 12 vuotta täyttäneiden sekä kaikkien, joilla on riski saada vakava koronatauti, kannattaa harkita sellaisen maskin käyttöä, joka suojaa myös kantajaansa tehokkaasti. Riskiryhmiin kuuluvan kannattaa harkita maskin käyttöä, vaikka hän olisi täysin rokotettukin.

Ulkona tartunnan riski on hyvin pieni, ellei henkilö oleskele pitkään kovassa tungoksessa.

 

Lisätietoja:
Jari Rantapelkonen, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 745 9830, jari.rantapelkonen@kittila.fi
Anu Kanerva, johtava lääkäri, tartuntataudeista vastaava lääkäri, anu.kanerva@kittila.fi           

Ajankohtaiset ohjeet ja tiedotteet liittyen koronavirustilanteeseen löydät kunnan etusivuilta kittila.fi kohdasta Koronaohjeet ja tiedotteet, linkki: https://kittila.fi/koronaohjeet-ja-tiedotteet