Kittilässä koronatartuntamäärät pysyneet tasaisena

Kittilän kunnan koronatiedote 7.2.2022


Koronatilanne Kittilässä on selvästi rauhoittumassa. Kittilässä otettiin viikolla 4 (24.1.-30.1.2022) yhteensä 118 positiivista koronatestinäytettä. Viikon 5 (31.1.-6.2.2022) arvio on noin sata positiivista näytettä. Kittilässä ei ole todettu vakavasti sairastuneita. Sairaalakuormitus Lapin sairaanhoitopiirissä on pysynyt vakaana.

Rokotetilanne kolmansien rokotteiden osalta Kittilässä on 43,8 % koko väestöstä. 

Lapin sairaanhoitopiiri on 3.2.2022 ilmoittanut Pohjois-Suomen AVI:lle, että nykyisessä epidemiatilanteessa ei ole välttämätöntä rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärää. Lapin aluehallintovirasto on päättänyt sallia yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen 5.2.2022 alkaen, edel­ly­tyk­se­nä laajat ter­veys­tur­val­li­suus­toi­met.

Ohjeet altistumistilanteisiin ja eristykseen sairastuneille, päivitettynä myös englanniksi, löytyvät Kittilän kunnan sivuilta https://kittila.fi/koronaohjeet-ja-tiedotteet

   

Varhaiskasvatus, koulut, opiskelu ja harrastusryhmät

Kouluissa koronatartuntatilanne on rauhallinen, myös varhaiskasvatuksen puolella tilanne on rauhoittunut. Sivistystoimien palvelut toimivat normaalisti kokoontumisrajoitusten puitteessa. Nuoriso-, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä Revontuli-Opisto toimivat normaalisti. 

Altistumistilanteessa toimintaohjeet löydät kunnan sivuilta 
https://kittila.fi/koronaohjeet-ja-tiedotteet

 

Vierailukielto voimassa edelleen akuuttiterveydenhuollossa

Vierailukielto on edelleen Lapin sairaanhoitopiirin linjauksen mukaisesti voimassa Kittilässä akuuttiterveydenhuollossa eli terveyskeskuksen akuutti- ja kuntoutusosastolla. Vierailuja tulee mahdollisuuksien mukaan lisäksi välttää toistaiseksi sekä kunnan että yksityisten toimijoiden asumispalveluissa ja hoivayksiköissä.

      

Lisätietoja:
Jari Rantapelkonen, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 745 9830, jari.rantapelkonen@kittila.fi
Anu Kanerva, johtava lääkäri, tartuntataudeista vastaava lääkäri, anu.kanerva@kittila.fi        

Ajankohtaiset ohjeet ja tiedotteet liittyen koronavirustilanteeseen löydät kunnan etusivuilta kittila.fi kohdasta Koronaohjeet ja tiedotteet, linkki: https://kittila.fi/koronaohjeet-ja-tiedotteet