Kittilän Jouluyö perjantaina 24.11.2023 – tapahtumia Kittilän kirkonkylällä, kauppoja avoinna yöhön saakka

Kuva
Kittilän Jouluyö -teksti kuvana

Tapahtumatiedote, 20.11.2023, Kittilän kunta, Kideve Elinkeinopalvelut
 

Kittilän Jouluyö -tapahtuma tuo kirkonkylälle joulutunnelmaa perjantaina 24.11.2023, kun liikkeet ovat auki yötä myöten jouluostoksia tekeville. Kittilän torilla, liikkeissä ja kylällä eri pisteissä on jouluisia tapahtumia ja tarjoilua. Liikkeet toivottavat tervetulleeksi maistelemaan jouluisia herkkuja, tekemään löytöjä itselle tai pukin konttiin, kokeilemaan onnea arvonnoissa ja hakemaan mukavaa joulumieltä. Tapahtuman ohjelma, aikataulu ja avoinna olevat liikkeet löytyvät sivuilta kittilanjouluyo.fi

Jouluyön iltaohjelma alkaa klo 17.30, kun lapset huoltajineen kutsutaan Kittilän torille. Tänä vuonna ei järjestetä kulkuetta kirjastolta, vaan sen sijaan keräännytään yhdessä torille vastaanottamaan joulupukkia leikkien ja laulujen kera. Joulupukkia pääsee tapaamaan torilla klo 18-20. Torilla voi tutustua myös paloautoihin ja muuhun kalustoon, kun Kittilän VPK on mukana torilla klo 20 saakka. Hotelli Kittilä on avoinna ja toimii lämmittelypaikkana toritapahtumalle, samalla voi tutustua Taideseura Staalon taidenäyttelyyn ja käydä Hotellin kahvilassa ja myyjäisissä. 

Kirkonkylällä on illan aikana paljon erilaista ohjelmaa. Pääset tutustumaan Kittilän Kierrätyskeskuksen uuteen pop up -myymälään – myynnissä on kierrätettyä ehjää ja käyttökuntoista vaatetta, astioita, kodintavaraa, sisustustekstiileitä, kirjoja sekä lastentarvikkeita. Seurakuntatalo Serkussa lauletaan kauneimpia joululauluja ja pelataan kinkkubingoa, ja tarjolla on herkkuja, joiden tuotto ohjataan lähetystyölle. Soikkelin talolla myyjäisissä tarjolla on muun muassa jouluherkkuja ja käsitöitä. Hotelli Kittilässä nähdään taideseura Staalon Sininen hetki – paikallisten taiteilijoiden Popup-taidenäyttely. Maalauksia ja kirjoja on myös myynnissä, ja hotellilla on joulumyyjäiset ja kahvila. Tunturi-Lapin asumisyksikkö (Kolpene) pitää avoimet ovet. Kittilän kirjastolla on glögitarjoilu, ja Viihdekuoro Vasitella esittää joululauluja klo 18.30. Vasitellan joululauluja voi kuulla myös Kierrätyskauppa Vihreällä Ahmalla klo 19 ja K-Supermarketilla klo 19.30. Nuorisotilat ovat avoinna, ja nuoristoimi järjestää Sirkasta järjestetään bussikyydin Jouluyöhön ja takaisin. 

Useat liikkeet ovat kirkonkylällä avoinna klo 23 saakka Jouluyö-tapahtumassa. Tapahtumapäivän ajan, aina klo 22 saakka, yleisöllä on mahdollisuus osallistua liikkeissä joulupakettien arvontaan selvittämällä Jouluyön joulutonttujen nimet. Arvontakuponkeja saa liikkeistä ja tontut taas löytyvät liikkeiden ikkunoista kurkistelemasta tai sisältä liikkeestä. Osallistuneiden kesken arvotaan klo 22.45 torilla kolme suurta yllätyspakettia, jotka sisältävät tuotelahjoja ja lahjakortteja tapahtumassa mukanaolevista yrityksestä. Arvonnan voittajien julkistuksen jälkeen klo 23.15 luvassa on ilotulitus, jota parhaiten pääsee seuraamaan kirkonkylällä S-Marketin pihalta.  

Vuodesta 2008 järjestetyn tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Kittilän kauppiaat, Kittilän Yrittäjät ry ja Kittilän kunta, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kulttuuripalvelut ja Kittilän kirjasto. Mukana on myös useat muut toimijat ja yhdistykset.  
 

Tapahtuman taustalla kirkonkylän yritysten yhteistyö 

Jouluyö-tapahtuman järjestelyissä on vahvasti mukana useat kirkonkylät yrittäjät. Jouluyössä on hyvä tilaisuus tutustua kylän kivijalkaliikkeisiin ja kunnan palveluvalikoimaan vierailemalla liikkeissä. Liikkeissä voi tehdä jouluostoksia ja tulla ihan vain tutustumaan kauppiaisiin, henkilökuntaan ja liikkeiden valikoimiin. Yhtenä tapahtuman tarkoituksena on tuoda esille oman kylän lähipalveluita. 

Vuoden aikana kirkonkylän liikkeissä on tapahtunut muutoksia – Levin Lemmikkitarvike on siirtynyt uusiin tiloihin. K-Supermarket Kittilän uudet tilat on valmistuneet, ja samoihin tiloihin on siirtynyt Apteekki ja Alko. Levin Sähkö on saanut johtoonsa uudet yrittäjät, Teemu ja Darina Kustulan, ja Tunturi-Lapin Painon yrittäjä Jani Modig toimii Kolarin lisäksi vahvasti myös Kittilän alueella. Ilmalämpöpumppuja asentavan Kylmä Laitisen toiminta kirkonkylällä on laajentunut myös sähköalalle. 

– Levin Lemmikkitarvike muutti Narikalle entisen apteekin tiloihin elokuun alussa, koska halusimme tulla lähemmäs asiakkaita Kittilän keskustaan ja kysynnän laajetessa tuli tarve isommalle liiketilalle, kertoo yrittäjä Sari Naukkarinen. – Jouluyönä palvelemme klo 10–23, ja meillä on täällä tietysti hyviä tarjouksia ja mukavat jouluhulinat. Tervetuloa sekä lemmikit että heidän omistajansa! 

Kirkonkylän yrittäjien toiminnassa pitkään mukana olleet, K-Supermarket Kittilän kauppiaat Aarni Valkonen ja Tea Hyttinen ovat päässeet kesästä lähtien toimimaan uusissa tiloissa Kittilän kirkonkylällä. 

– Jouluyö on yksi suurimpia kohokohtia Kittilässä. Nyt uusissa tiloissa jouluyön järjestäminen on paljon helpompaa ja asiakkaiden asiointi paljon sujuvampaa, kertoo Aarni Valkonen. – Tietysti on mahtavaa, että saadaan taas tämmöinen tapahtuma tänä vuonna aikaiseksi, se on hyvä esimerkki Kittilän yrittäjien yhteistyöstä! 

 

Lisätietoja  
Kittilän kauppiaat: Sanna Ruotsala, p. 0400 225 227 
Tapahtumajärjestelyt: Kideve Elinkeinopalvelut, kideve@kittila.fi 
Ohjelma: Ohjelmaa päivitetään sitä mukaa kun uutta varmistuu – seuraa sivua kittilanjouluyo.fi, sekä facebook.com/KittilanJouluyo, ilmoita ohjelmalisäykset: info@anique.fi, puhelin 040 537 2429  
#kittilänjouluyö, #kittiläneuro