Kunnanjohtajan ajankohtaistiedote: Uusia reittilentoyhteyksiä talvelle sekä kevään ja kesän ajankohtaisia asioita

Kuva
Värikäs Kittilä-kuosi, jossa erikokoisia ja värisiä ahmoja, keltainen ahma-logo sekä vaakunalogo

Tiedote 10.5.2024, Kittilän kunta

 

Ensi talvikaudelle on varmistunut uusia reittilentoyhteyksiä. Kittilän kansainvälinen saavutettavuus paranee jälleen, kun Edelweiss Air avaa suoran reittilentoyhteyden Zürichista Kittilään, Transavia reittilentoyhteyden Pariisista Kittilään ja Discover Airlines Saksan Frankfurtista Kittilän lentoasemalle. Finnair lisää myös kesälomakaudelle lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta Kittilään.

Kittilän alueen yrityksille on runsaasti tietoa ja koulutuksia tarjolla touko-kesäkuussa. Tilaisuuksia on kestävyysraportoinnista, ympäristöohjelmasta, onnellisuudesta kilpailuvalttina ja tarinallistamisesta. Lisätietoa kideve.fi

Kunnassa pidettiin tilaisuus vesienhoitosuunnitelmasta keskiviikkona 8.5. Tilaisuus liittyy ELY-keskusten kaikille avoinna olevaan kuulemiseen aiheesta ”Vesienhoidon keskeiset kysymykset ja työohjelmat Kemijoen vesienhoitoalueella 2028-2033”. Kuulemisen aineistot ovat osoitteessa lausuntopalvelu.fi, vastausaika päättyy 17.6.2024. Lapin liitto on puolestaan avannut Lapin aurinko- ja tuulivoimaselvityksen karttakyselyn, jonka avulla selvitetään alueen asukkaiden ja eri sidosryhmien suhtautumista aurinko- ja tuulivoimaan Lapin alueella. Linkki kyselyyn löytyy kunnan etusivulta uutisista.

Nuorten kesätyöpaikat on nyt käsitelty kunnassa ja päätökset on postitettu nuorille. Reilu 160 nuorta työllistyi kunnan tukemien kesätyöpaikkojen kautta paikallisiin yrityksiin, yhdistyksiin, kotitalouksiin ja kunnan toimipisteisiin.

Kesällä Kittilässä, Levin alueella ja kylissä tapahtuu paljon. Paikalliset kesätapahtumat kannattaa nyt ilmoittaa toukokuun aikana kunnan verkkosivuilla tapahtumakalenteriin niin tiedot ehtivät mukaan, kun kunta markkinoi kanavissaan kesän erilaisia yleisötilaisuuksia. Kesäksi voi lähteä mukaan myös Kittilän kilometrikisa-haasteeseen, jossa pyöräilemällä voi kerätä kilometrejä yhteiseen pottiin. Osallistumisohjeet kunnan verkkosivuilla.

Kittilän kunta avustaa yksityisteiden perusparantamista, kun avustusehdot täyttyvät. Tietoa avustusehdoista ja ohjeet hakemiseen on juuri lisätty kunnan verkkosivuille uutisiin.

Lapin ELY-keskus tiedotti kevättulvatilanteesta 8.5., että tulvahuippujen todennäköisin ajankohta on toukokuun lopulla, mutta ennustettua voimakkaampi ja pitkäkestoisempi sään lämpeneminen ensi viikolla voi aikaistaa tulvahuippuja. Tulvahuipuista on tämän hetken ennusteiden mukaan tulossa keskimääräisen tai hieman keskimääräistä suuremman kevättulvan suuruisia. Ounasjoen tulvaennuste on hieman pienentynyt edellisestä viikosta, koska osa lumesta on jo ehtinyt sulaa ja lumen sulaminen ajoittuu pidemmälle ajanjaksolle. Tulvan suuruudesta riippumatta tulvavaara-alueen kiinteistöillä olisi hyvä olla joka kevät valmius suojata oma omaisuus tarvittaessa. Valmiuteen kuuluu mm. toimien suunnittelu etukäteen, tarvittavien suojausmateriaalien hankinta ja tulvatilanteen kehittymisen seuraaminen. Vastuu kiinteistöjen tulvasuojelusta on kiinteistöjen omistajilla. Lisätietoa tulviin varautumisesta vesi.fi-palvelusta sekä Lapin tulvaoppaasta.

Sunnuntaina 12.5.2024 vietetään äitienpäivää – lämpimät onnittelut kaikille äideille juhlan kunniaksi!


Lisätiedot:

Timo Kurula, kunnanjohtaja, Kittilän kunta, puhelin 040 595 7597, timo.kurula@kittila.fi