Kittilässä koronatartunnat edelleen laskusuunnassa

Kittilän kunnan koronatiedote 21.1.2022

Kittilässä koronatartuntojen määrä oli viikolla 2 edeltävää viikkoa pienempi, viikon aikana todettiin noin 170 tartuntaa. Viikolla 3 testausmäärät ovat vähentyneet ja tartuntojen määrä edelleen laskusuuntainen, keskiviikon 19.1.2022 iltaan mennessä on ilmoitettu noin 60 positiivista testitulosta. Viikon 3 (17.-23.1.2022) kokonaismääräksi ennustetaan noin 120 tartuntaa.

Tartuntoja on todettu edelleen alueen kausityöntekijöissä ja kuntalaisissa, ulkopaikkakuntalaisten osuus on vähenemässä.

Rokotukset etenevät hyvää vauhtia. Kittiläläisistä 80% on saanut vähintään yhden rokotteen, 75% vähintään 2 rokotetta ja 40% vähintään 3 rokotetta.

 

Toimet tartuntojen torjumiseksi

Säädettyjen rajoittamistoimien lisäksi ja tiukempien rajoitusten välttämiseksi korostetaan erityisesti kansalaisten henkilökohtaisia toimia tartuntojen torjumiseksi. 

Näitä ovat:

  1. ota rokote
  2. pese ja desinfioi käsiäsi
  3. käytä maskia
  4. pidä turvavälit
  5. pysy kotona jos sairastut, tee tarvittaessa kotitesti
  6. ilmoita kontakteillesi jos olet saanut koronatartunnan
  7. vältä turhia kontakteja
  8. noudata annettuja ohjeita eristyksestä ja karanteenista 

 

Eristys- ja karanteeniohjeet

Kittilän eristys- ja karanteeniohjeita päivitetään tarvittaessa THL ohjeiden mukaisesti ja ne löytyvät Kittilän kunnan sivuilta https://kittila.fi/koronaohjeet-ja-tiedotteet. Ohjeet on tuotettu myös englanniksi. On hyvä huomioida aiempaa suurempi oma vastuu jäädä eristysoloihin ja ilmoittaa oman lähipiirin kontakteille positiivisesta tuloksesta.

 

Jäljitys, todistukset ja testaus

Jäljitys on edelleen ruuhkautunut kahden edellisen viikon suurista tapausmääristä johtuen. Kaikkiin tartunnan saaneisiin ei enää oteta henkilökohtaisesti yhteyttä terveydenhuollosta, vaan tartunnan saaneen on syytä sairastaa eristysohjeiden mukaisesti kotona

Eristys- ja karanteenitodistukset toimitetaan sähköisesti takautuvasti. Todistustiedustelut tulee osoittaa sähköpostiin tartuntataudit@kittila.fi. Tarkemmat ohjeet löytyvät sivulta https://kittila.fi/koronaohjeet-ja-tiedotteet
 

 

Varhaiskasvatus, koulut, opiskelu ja harrastusryhmät

Kittilän lukio toimii etäopetuksessa 28.1.2022 saakka, jotta turvataan ylioppilaskirjoitukset sekä saadaan väljyyttä koulukuljetuksiin ja yläkoulun puolelle.

Oppilaiden maskisuositus pidetään voimassa niin, että se tällä hetkellä koskee kaikkia perusopetuksen oppilaita 1. luokasta ylöspäin.

Kittilän kunnan varhaiskasvatus-, koulu- ja harrastusryhmät eivät pääsääntöisesti tiedota ryhmänjäsenten tartunnoista tai altistumistapahtumista ryhmäläisille, vaan koronavirustartunnan saaneen vastuulla on itse ilmoittaa lähikontakteilleen altistumisesta. Varhaiskasvatus-, koulu- ja harrastusryhmissä voidaan kuitenkin tiedottaa ryhmätasolla koronavirukseen sairastumisesta, jos sairastunut tai sairastuneen huoltaja on itse sen ryhmästä vastaavalle ilmoittanut ja antanut luvan, että sairastumistiedon saa ilmoittaa ryhmässä eteenpäin. Sairastuneen henkilötietoja ei ilmoiteta.
Altistumistilanteessa toimintaohjeet löydät kunnan sivuilta https://kittila.fi/koronaohjeet-ja-tiedotteet

 

Lisätietoja:
Sanna Ylinampa, hallintojohtaja, Kittilän kunta, sanna.ylinampa@kittila.fi, puhelin 040 653 0774
Anu Kanerva, johtava lääkäri, tartuntataudeista vastaava lääkäri,
anu.kanerva@kittila.fi        

Ajankohtaiset ohjeet ja tiedotteet liittyen koronavirustilanteeseen löydät kunnan etusivuilta kittila.fi kohdasta Koronaohjeet ja tiedotteet, linkki: https://kittila.fi/koronaohjeet-ja-tiedotteet